Buduj Smak
O budowaniu w kuchni i nie tylko ...
Strony
(Przenieś do…)
Strona główna
Ciasta i ciasteczka
Na słodko
Na obiad, na kolację
Przekąski i dania na przyjęcia
Inne
O mnie
▼
środa, 25 listopada 2015
Czerwone pikantne curry z kurczaka
›
Na zewnątrz robi się coraz to chłodniej, zimne dni niestety, ale mało komu teraz służą... Jesteśmy zziębnięci, a nasze nastroje bywają nie n...
Chleb Naan
›
W Indiach podobnie jak w Hiszpanii chleb to integralny element każdego posiłku! Naan to najpopularniejszy wypiek tak bardzo znany poza grani...
wtorek, 17 listopada 2015
Ciasteczka owsiane z bakaliami i z czekoladą / z czekoladą
›
Czasami (a ostatnio nawet coraz częściej;-)) jak nachodzi mnie ochota na coś słodkiego uciekam się do przepisu na te ciasteczka... Niedawno ...
3 komentarze:
poniedziałek, 16 listopada 2015
Gulasz z ciecierzycy, kurczaka i chorizo
›
Ciecierzyca podobnie jak i soczewica to nasiona roślin z rodziny bobowatych (ale mi się ta nazwa podoba!;-)). Są one bardzo bogate w białko ...
poniedziałek, 9 listopada 2015
Chałka z kruszonką
›
Taka chałka to moje wspomnienia z dzieciństwa. Dokładnie to pamiętam, gdy biegłam do piekarni po chałkę, podczas gdy w domu mama szykowała k...
2 komentarze:
wtorek, 20 października 2015
Potrawka z tuńczykiem i cukinią
›
Od jakiegoś czasu chodził mi po głowie nowy pomysł... i nic, tylko go w życie należało wcielić! I stało się :) Ale o tym mowa innym razem - ...
sobota, 17 października 2015
Risotto z grzybami i szafranem
›
Dzisiaj przepis na risotto - przepis, który nauczyłam się robić właśnie na kursie w Akademii Kurta Schellera. Troszeczkę go zmodyfikowałam, ...
2 komentarze:
Kurs u Kurta Schellera - Kuchnia Włoska'14
›
Weekendowy kurs u Kurta Schellera to był prezent - niespodzianka jaką zrobił mi mój mąż. Było to już spory kawałek czasu temu i dużym grzech...
poniedziałek, 28 września 2015
Brownie na dużą blachę!
›
Czas przedłużonych wakacji już się na dobre skończył, zatem niech to ciacho będzie tak o! na dobry początek! Mili Państwo, ciasto o którym m...
21 komentarzy:
poniedziałek, 21 września 2015
Filet z indyka w brzoskwiniach i nektarynach
›
Półki sklepowe praktycznie od początku lata uginają się od ogromnej ilości dobrodziejstw ze światowego ogrodu... Wśród nich są między innymi...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer