Składniki:
120g rucoli
1 duża gruszka
80g orzechów włoskich
100g sera błękitnego Lazur
Sos musztardowo-miodowy:
1 łyżka musztardy
2 łyżki miodu
1 łyżka octu winnego
3 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Składniki na sos wymieszać dobrze ze sobą i odstawić do lodówki na około 30 minut .W tym czasie obrać ze skórki gruszki, usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w plasterki(można ją zetrzeć na cieniutkie plasterki przy pomocy tarki). Na rozgrzanej patelni podprażyć na ładny złoty kolor; kawałki orzechów włoskich. Następnie, na dużym talerzu lub tacy ułożyć rukolę, pokrojony na małe kosteczki ser błękitny oraz płatki gruszki. Całość polać sosem i udekorować świeżo uprażonymi orzechami.
Smaczna ,nawet bardzo :-P
OdpowiedzUsuń