Składniki:
1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki oleju
1 szklanka mleka
2 jajka
2 łyżki ajerkoniaku
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego
0,5 słoika dżemu jagodowego
Sposób przygotowania:
Przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Do przesianych składników dodać cukier. Następnie olej, jajka i mleko zmiksować . Później mokre składniki przelać do składników ówcześnie przesianych i wszystko dokładnie wymieszać. Do otrzymanej masy można jeszcze dodać kilka łyżeczek ajerkoniaku . Masę wyłożyć do foremek tak do połowy ich wysokości i nałożyć około pół łyżeczki dżemu jagodowego, później ponownie wyłożyć aby przykryć nadzienie. Muffiny piec w piekarniku nagrzanym do 180st C tak około 20-25 minut. Z podanych składników wyszło 18 pięknych muffin.
Podobne posty:
wariujesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńDzięki wyszły bardzo dobre te muffinki tylko, że ja robiłam z marmoladą i wyszły rewelacyjnie. Polecam
OdpowiedzUsuń