Składniki:
1 cytryna
1 pomarańcza
2 łyżki miodu
200 ml białego wina
3 łyżki oliwy
4 ząbki czosnku
1 cebula
Łyżka gorczycy
Kilka liści laurowych
Kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego
Łyżkę koperku suszonego
2-3 szklanki wody niegazowanej
Sposób przygotowania:
Przygotować miskę do której należy wrzucać poszczególne składniki. Cytrynę i pomarańczę pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w talarki, czosnek także. Dodać wszystkie przyprawy, miód, oliwę i zalać wszystko winem. W zależności od posiadanej ilości ryb wlewamy tyle wody aby pokryć nasze dzwoneczki. I w takiej marynacie zostawiamy naszą rybę przez całą noc. Jutro dalsze działania z karpiem i łososiem…
Podobne posty:
Pani Kochana, a cóż to za cytrus, ten pomarańcz?
OdpowiedzUsuńAnonimie Kochany, pomarańcz to kolor - Dziękuję za zwrócenie uwagi.
UsuńZapraszam do sprawdzenia pozostałych przepisów! ;]
W tym roku skorzystałam z tego przepisu i powiem, że rewelacja, nie mialam tylko gorczycy ale i tak super wyszla rybka...
OdpowiedzUsuń