Składniki:
Słoik z selerem konserwowym (330g)
0,5 puszki ananasa
Puszka kukurydzy słodkiej
4 jajka na twardo
15dag szynki
15dag sera żółtego
3 łyżki majonezu
Przyprawy: sól, pieprz czarny
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo. Do miski wrzucić odsączony seler, kukurydzę i ananas w kawałkach. Szynką pokroić w kosteczkę, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ostudzone jajka obrać i pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez, przyprawić i dobrze wymieszać - sałatkę na godzinę/dwie włożyć do lodówki.
Oooo.....! Moja najukochańsza sałatka dzieciństwa!
OdpowiedzUsuńPolecam dodać odrobinę cząbru do sosu - dodaje ciekawego aromatu.
Buziaki!
Dziękuje za wskazówkę! Następnym razem wypróbuję sosik z cząbrem zatem! Pozdrawiam.
Usuń