Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
100g polędwicy łososiowej
1 mały pomidor
0,5 cebuli czerwonej
1 garść sera mozzarella w wiórkach
Odrobina ostrej papryczki
3 łyżki sosu pomidorowego lub keczupu
Przyprawy: świeżo mielony pieprz, oregano
Sposób przygotowania:
Pomidor sparzyć i pokroić w plasterki, cebulę pokroić na cienkie plasterki. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować je sosem pomidorowym i przyprawić pieprzem. Następnie posypać ciasto startym serem, poukładać pozostałe składniki i posypać całość dodatkowo oregano. Nie należy przesadzać z ilością składników na górze, gdyż ich nadmiar spowoduje, że ciasto nie wyrośnie. Ciasto piec w temperaturze 220st C przez około 20 minut.
Niezawodne ciasto francuskie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna zapiekanka, pozdrawiam !
o! a ja właśnie zgłodniałam i myślałam co by tu szybko zrobić. no i wiem! ;)
OdpowiedzUsuń